Deski drewniane do krojenia

Deska do krojenia – z czego powinna być wykonana?

Warzywa, sery, pieczywo – zanim będziemy z nich czynić kulinarne cuda, należy je odpowiednio przygotować, między innymi dokładnie pokroić. Deski do krojenia to niezbędne w każdej kuchni przybory, które przydadzą się zarówno przy najprostszych, jak i najbardziej wyrafinowanych potrawach. Podstawą funkcjonalności każdej deski do krojenia jest materiał, z jakiego została wykonana. Najodpowiedniejsze do tego celu, będzie drewno drzew liściastych, np. dąb, jesion, buk. Ja, najczęściej używam drewna drzew owocowych, np. jabłoń, grusza, śliwa, orzechowiec. Dlaczego polecamy drewniane deski do krojenia?

Deska drewniana do krojenia

Naturalne materiały doskonale sprawdzają się w aranżacji pomieszczeń, ale także znajdują zastosowanie w produkcji naczyń i przyborów kuchennych. Drewniane akcesoria prezentują się atrakcyjnie, jednocześnie posiadając wiele praktycznych cech. Dzięki właściwościom bakteriobójczym (np. drewno dębowe) deska drewniana do krojenia jest bardzo higieniczna. Tym bardziej, że wszelkie nacięcia potrafią samoistnie się zasklepić, sprawiając, że deska do krojenia zachowuje wszystkie swoje walory mimo intensywnego użytkowania. Nasze drewniane deski do krojenia impregnujemy naturalnym olejem lnianym, który jako jeden z niewielu nie jełczeje powodując, że deska nadaje się do użytku przez długie lata.

Wyświetlanie 1–12 z 47 wyników

Shopping Cart